1er de maig a Pedreguer

El passat dijous 1 de Maig La Candidatura d'Unitat Popular de Pedreguer vam organitzar un acte de celebració del dia internacional del treballador en el qual van participar distints sindicats i organitzacions.

Sota el lema 'Som Classe Treballadora. Els seus beneficis, la nostra misèria' van fer parlaments representants de la CGT, CNT, COS, l'Assemblea d'Aturats i precaris de Pedreguer i la Plataforma per la Sanitat Pública de La Marina Alta.

Durant els parlaments es va fer honor als Màrtirs de Chicago i es van recordar els fets que es van donar a aquella ciutat durant la vaga general del 1886 i pels qual es commemora aquesta data. Es va posar l'accent en fer d'aquest dia, el que ha de ser, una data de revindació dels drets dels treballadors i no un simple número marcat en roig al calendari.

La brutal ofensiva del capitalisme que vivim als nostres dies ens porta no només a una retallada dels drets socials sinó també a un increment de la pressió sobre els treballadors que, sota l'amenaça del comiat, ens vegem massa sovint, abocats a la resignació i la desmobilització. Front això hem de ser capaços de recuperar la consciència de la força que tenim com a classe treballadora i com als autèntics creadors de riquesa i fer-la prevaler des de l'organització i l'acció col·lectiva.

Front a la seua eixida individual als problemes que ens assolen, hem de proposar solucions col·lectives, front al seu concepte de competivitat, en el qual s'excusen per a retallar-nos drets i salaris, hem de recuperar els valors que tradicionalment han caracteritzat als treballadors: solidaritat i cooperació entre iguals.

Per tot això des de la CUP continuarem treballant cada dia des de l'acció de base, per la Unitat Popular i per la unitat de la Classe Treballadora!