La Candidatura d'Unitat Popular de Pedreguer davant les eleccions municipals

La Candidatura d'Unitat Popular de Pedreguer, hem decidit presentar-nos a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. Aquesta decisió ha sigut fruit d'un debat intern al voltant de com haviem de desenvolupar la nostra tasca en un futur immediat, i quin paper podia jugar la institució municipal. Quins són, a grans trets, els motius d'aquesta decisió?

 

1. Cal una veu crítica a l'Ajuntament

 

PP, PSOE i Compromís no representen a totes les opinions del poble. Hi ha un sector crític amb els partits tradicionals que no se sent representat en eixos partits, i cal portar eixa veu a l'Ajuntament. Tots els partits han passat pel govern municipal, i a banda de les lògiques diferències entre ells, no hi ha hagut canvis substancials al poble.

 

2. Recuperar els serveis públics

 

A pesar d'haver passat tots pel govern municipal, inclosos els que suposadament defensen la gestió pública dels serveis municipals, aquests han continuat sent de gestió privada, i progressivament hem anat perdent capacitat de decisió sobre els nostres recursos a més d'enriquir a empreses privades i de fora del poble. Hem de posar damunt la taula una aposta clara i decidida per la recuperació dels serveis públics per al poble.

 

3. Fer front a la situació d'emergència social

 

En esta legislatura que ara s'acaba, s'han pres algunes mesures per fer front a esta situació, per les quals ens alegrem però que s'han demostrat insuficients. Les cues a les associacions caritatives continuen sense que l'Ajuntament prenga part de manera decidida, i els plans d'ocupació continuen sent una ajuda temporal que no resol la situació d'atur a Pedreguer. Es fa del tot necessària una transformació en aquest àmbit, passar de l'assistencialisme i les ajudes, a un model en el qual les persones treballadores siguen les protagonistes, autosuficients i sobre les que ha de recaure el màxim repartiment de beneficis possible. Això ha d'implicar, entre altres coses, que cap persona del poble puga tindre necessitats bàsiques sense cobrir, i dirigir les ajudes i plans d'ocupació cap a projectes d'ocupació de l'economia social.

 

4. Acabar amb els privilegis dels polítics

 

Tot i que, com és lògic, tots els partits parlen de transparència i honestedat, la realitat és que la desconfiança en els polítics i partits és cada vegada major. Sous abusius, adjudicacions de dubtosa ètica, mitges veritats interessades, etc. I cap autocrítica. Hem de posar un compromís ètic clar damunt la taula que permitisca exercir un control del poble sobre els representants a les institucions.

 

5. Enfortir el moviment popular

 

La presència a les institucions no és el nostre principal objectiu, sinó una eina més que hem considerat utilitzar per tal d'enfortir el més important del nostre projecte: el teixit associatiu, els moviments socials, la classe treballadora, la democràcia directa i la presència al carrer. És a aquests a qui ens devem, és la seua veu la que volem portar a l'Ajuntament, i és en el seu benefici en qui han de recaure les nostres apostes.

 

 

Així, vos convidem a tots i totes a vindre a la presentació de la candidatura que tindrà lloc a la Casa de Cultura el pròxim divendres 24 d'abril a les 20:30 hores.

 

En esta presentació, exposarem un esbós del programa i obrirem el debat per tal que es puguen fer aportacions i canvis.