Mocions pel plenari de juny

Des del grup municipal de la CUP s'han presentat dues mocions per al pròxim plenari.

La CUP de Pedreguer presentarem al pròxim Plenari dues mocions per tal d’aprofundir en la transparència de l’Ajuntament i auditar el servei de recollida de residus per tal de confirmar que l’empresa concessionària del servei compleix amb el contracte i amb els drets dels treballadors.

La primera proposta tracta de consensuar amb la resta de grups polítics, treballadors municipals, veïns i veïnes un Protocol de Transparència i Bon Govern per tal d’aprofundir en la pròpia Llei de Transparència i veure què es pot fer en eixe sentit a més del que diu la Llei. Que tots i totes tinguem clar què s’ha de publicar, com, quan i per part de qui. Creiem que és una cosa necessària tenint en compte les queixes i observacions que ens arriben per part de molta gent que no percep com a justes i transparents moltes de les decisions polítiques municipals. És una proposta que preteníem votar al passat Plenari però finalment es va deixar damunt la taula i l’hem presentat pel següent.

La segona moció és per a auditar la situació i veure el grau de compliment del contracte i el tracte amb els treballadors de l’empresa de recollida de residus.
A causa del poc control que es duu a terme per part del govern municipal sobre les empreses concessionàries de serveis públics externalitzats, i al fet que observem l’incompliment sistemàtic del contracte per part d’algunes d’estes empreses així com la manera d’exprimir als treballadors i treballadores, cal que des de l’Ajuntament es realitze un major control sobre elles.