S'aprova la moció presentada per la CUP per ampliar la declaració de Pedreguer com a Poble Refugi

Al plenari del passat dijous es va aprovar per unanimitat la moció presentada per la CUP per ampliar la declaració de Pedreguer com a "Poble Refugi".

Els darrers dies, l'Ajuntament de Pedreguer es va declarar com a «Poble Refugi». Des de la Candidatura d'Unitat Popular de Pedreguer, després d'analitzar-la i veure algunes carències, vam
presentar una moció per tal de completar-la, que va ser aprovada al darrer Plenari.
En resum, la declaració aprovada anteriorment per l'equip de govern, manifestava el seu suport als col·lectius que s'hi estaven implicant i feia una crida al voluntariat per tal de disposar de mitjans com a «Poble Refugi».
Des de la CUP, hem plantejat la necessitat que s'implique activament l'Ajuntament. El voluntariat és important i necessari, però la tasca de solidaritat no hauria de ser responsabilitat només seua. D'ahi la importància de la moció.
Així doncs, els punts aprovats són els següents:
  • L'Ajuntament de Pedreguer aportarà les infraestructures i espais que puga habilitar, sumant-les al cens que s'està elaborant de persones i entitats voluntàries.
  • L'Ajuntament de Pedreguer treballarà i col·laborarà amb les entitats que treballen en camps de refugiats i zones d'arribada d'aquests, a més de traslladar-los la declaració de poble refugi.
  • Instem a la Generalitat Valenciana a facilitar la creació de la Xarxa Municipal d'Acollida, així com a dotar-la pressupostàriament.
  • L'Ajuntament de Pedreguer elaborarà, en col·laboració amb grups municipals, col·lectius, veïns i veïnes de Pedreguer, un pla d'acollida municipal que incloga entre d'altres, l'articulació de mecanismes per la integració dels refugiats, la sensibilització de la població sobre la realitat de les persones refugiades i migrades, de les causes que generen el desplaçament forçat i la vulneració de drets humans, combatent el racisme i la xenofòbia, així com la dinamització de la xarxa local solidària.
  •  
    L’Ajuntament es compromet a continuar ampliant i adaptant aquests punts, en col·laboració amb grups municipals, col·lectius, veïns i veïnes de Pedreguer, per tal de desenvolupar una tasca adequada de solidaritat vers les persones refugiades.
Finalment, manifestem que som conscients que estes guerres són causades per l'imperialisme, que necessita del saqueig i la guerra arreu del món per tal de seguir acumulant beneficis en poques mans. Per això, la millor ajuda que podem fer a estes persones, és acabar amb els privilegis dels poderosos que tenim a casa nostra i solidaritzar-nos amb la lluita per l'alliberament de tots els pobles del món.