Volem el tren Gandia-Dénia

Posicionament de la CUP Pedreguer respecte la concentració que tindrà lloc demà divendres 5 de maig per demanar el tren Gandia-Dénia.

Des de la CUP Pedreguer donem suport a la concentració que tindrà lloc demà divendres 5 de maig a Dénia per a demanar el tren Gandia-Dénia. Serà a les 19:00 hores al carrer La Via amb el lema “Volem el tren”. Animem a totes i tots a participar-hi. Al respecte, volem fer les següents consideracions.

  • Ens posicionem a favor del tren de rodalies Gandia-Dénia perquè és necessari un transport públic, de qualitat, gratuït, que vertebre la comarca i el país i que a més siga el més ecològic i sostenible possible.
  • L’ÚNICA opció que compagina l’existència de la línia Gandia-Dénia amb el respecte pel territori, és la que el seu traçat va paral·lel a l’autopista i la carretera N332.
  • L’estudi del Ministerio de Fomento presentat sols planteja 3 alternatives al traçat, i totes elles voregen la muntanya de La Sella, dividint el terme de Pedreguer en més troços dels necessaris si el traçat seguira paral·lel a l’AP7 i N332.
  • En eixe sentit, al plenari de l’Ajuntament de Pedreguer del 28/07/2016 es va aprovar per unanimitat presentar les al·legacions per a demanar que l’opció del traçat que va paral·lel a l’AP7 i N332 tornara a aparéixer als informes, ja que a este últim document ja no apareixia. L’argument que plantegen és “la importancia y la alta demanda que genera el núcleo de población de Denia”, què sols és el 23% de la població empadronada a la comarca i a pesar que el traçat paral·lel també uniria Gandia amb Dénia.
  • A més, exigim la gestió pública i gratuïta del tren, posant-lo al servei de les classes populars.
  • Demanem a tota la població de la Marina Alta, així com als seus Ajuntaments que es sumen a la demanda de traçat paral·lel a l’autopista.

Per un transport públic de qualitat, gratuït, ecològic, vertebrador i per a les classes populars!

VOLEM EL TREN GANDIA-DÉNIA PARAL·LEL A L’AUTOPISTA!

TOTES I TOTS A DÉNIA EL 5 DE MAIG!