Comunicat sobre el model sociolaboral del Govern Municipal
16/02/2017
Comunicat de la nostra assemblea sobre el model sociolaboral que s'està promocionant des del govern municipal de Pedreguer.
L’assemblea de la CUP de Pedreguer volem fer les següents consideracions al voltant del model sociolaboral que s’està promocionant des del govern municipal:
- En primer lloc, trobem a faltar una estratègia concreta encaminada a crear llocs de treball estables i dignes on els beneficis recaiguen sobre les pròpies persones treballadores i en el conjunt del municipi.
- Que no hi haja una estratègia així des de les institucions implica deixar únicament en mans de les empreses privades la generació de llocs de treball, és a dir, amb les seues condicions i amb els beneficis per a elles. Neoliberalisme a escala municipal.
- La concreció d’açò que diguem, entre altres coses, la podem observar en l’elaboració dels pressupostos municipals de 2016 i 2017, on trobem aportacions econòmiques sense condicions a la creació d’empreses privades. I és en el “sense condicions” on es troba la part més important de la qüestió, ja que les ajudes econòmiques es podrien haver condicionat a que les empreses privades receptores fomentaren l’economia local, cooperativa, social i solidària. Amb una estratègia municipal en la mateixa línia.
- Estes partides econòmiques apareixen com a “Aportació foment emprenedoria” al pressupost de 2016, amb una aportació de 45.000 euros, i com a “Aportació Marina Emprén” al pressupost de 2017, amb una aportació de 18.000 euros.
- Sobre això, sorprén que ara fa un any l’alcalde declarara públicament davant la premsa que l’aportació de 45.000 euros anava directament al projecte PedreguerEmpenta, fet que com li vam comunicar a l’equip de govern, era il·legal per superar el màxim de 18.000 euros. La solució que van proposar de partir l’assignació en 3 parts continuava sent un frau. Simplement calia un informe que detallara que entre diverses opcions, eixa era la més adequada. I enguany, lluny de fer les coses millor, la “solució” que vegem ha sigut ajustar l’aportació a 18.000 euros per no superar el màxim legal i poder-ho donar a un projecte concret a dit. Una mostra de gestió gens ètica dels recursos públics.
- Per últim, afegir que tot això es produeix havent-se aprovat a l’any 2012, sent alcalde el mateix Sergi Ferrús, una moció pel foment del cooperativisme “a les persones emprenedores que s'hi establisquen, des dels diferents programes municipals”. Novament una moció que es mostra paper mullat.