Convocatòria plenari extraordinari 01/08/2019

Des de la CUP s'ha impugnat la convocatòria del plenari extraordinari per al dijous 01/08/2019 i les Comissions informatives del passat 25/07/2019.

El grup municipal de la CUP hem impugnat les convocatòries de les Comissions Informatives del 25 de juliol i la convocatòria del Plenari Extraordinari de l’1 d’agost. Entenem que ambdues convocatòries haurien d’haver sigut ordinàries i haver-se fet per al penúltim i últim dijous de mes, tal com es va aprovar per unanimitat el passat mes de juny. El govern municipal de Compromís ha decidit en canvi convocar de manera extraordinària, minvant així el dret a participació de la resta de grups i incomplint l’acord plenari abans esmentat.

A més, estes convocatòries “extraordinàries” incompleixen els articles 80 i 134 del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, on s’especifica que les convocatòries extraordinàries han de ser motivades, fet que no s’ha produït en este cas. 

Per últim, denunciem l’actitud de Compromís al convocar plenaris extraordinaris sense haver argumentat la necessitat del mateix, ja que pot suposar un precedent perillós: el de substituir els plenaris ordinaris (convocats d’acord amb el que van aprovar tots els grups municipals) per altres extraordinaris, dificultant així que l’oposició es puga organitzar tant políticament com personal per tal d’exercir el seu dret fonamental a participar dels assumptes públics. A més, amb els plenaris extraordinaris s’eludeix l’obligació d’incloure dins de l’ordre del dia el punt de Precs i Preguntes, dificultant així la tasca de fiscalització al govern per part de l’oposició.

És per a posar fre, des del seu inici, a eixa pràctica fraudulenta i autoritària i per tal de defensar el dret a la participació dels nostres representants, que a més d’impugnar estes convocatòries, el nostre grup municipal no assistirà al Plenari Extraordinari de l’1 d’agost.