Pedreguer tindrà una infermera escolar el curs 2016-2017
L'Ajuntament de Pedreguer ja ha anunciat la contractació d'una infermera escolar per al curs 2016-2017.
Ja es pot confirmar la materialització d’un dels acords de la CUP de Pedreguer amb l’equip de govern municipal respecte als pressupostos d’enguany: Pedreguer tindrà infermera escolar el curs 2016-2017.
Inicialment, i a causa de que Marina Salud es resistia a posar una infermera a una xiqueta que la necessitava urgentment, vam proposar esta partida econòmica per posar-hi solució. Després de mesos de pressió i d’estar disposades a solucionar des del municipi esta responsabilitat de la concessionària, Marina Salud va cedir posant una infermera a disposició de la xiqueta, que recordem obligava a sa mare a estar contínuament a l’escola fent esta funció. Així que podem parlar d’èxit doble, ja que Marina Salud va assumir la seua responsabilitat gràcies a la pressió i vam iniciar les gestions per poder crear la figura de la infermera escolar que hem confirmat recentment.
Esta figura té com a principal objectiu assolir un nivell màxim de salut (física, psíquica i social) en la població adulta i infantil de la nostra població mitjançant la promoció de la salut de les xiquetes i xiquets en edat escolar. Prevenir malalties i afeccions futures (obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars, alcoholisme, tabaquisme, drogodependència, malalties mentals, etc.) treballant en l'àmbit educatiu els hàbits de salut de manera que estos passen a formar part del dia a dia de la vida dels xiquets i xiquetes. Per a assolir estos objectius, la infermera escolar té com a principals funcions: l'assistència sanitària (aguda o urgent) que puga sorgir en els col·legis; l'assistència i educació sanitària concreta a xiquetes i xiquets amb problemes crònics (diabetis, epilèpsia, al·lèrgies, asmes...); la promoció de la salut i la prevenció de malalties amb programes d'educació dintre de les aules; la formació en educació per a la salut a pares, mares, mestres i educadors; la coordinació i gestió de programes de prevenció i promoció de la salut ja existents; la coordinació amb l’equip multidisciplinari pediàtric de l'àrea de salut i la investigació en l'àmbit sanitari/escolar de totes les situacions o problemes que des del claustre, mares/pares i alumnes es demanden o es puguen generar.
D’esta manera, aconseguim dur a terme un punt més del nostre programa, mostrant també les possibilitats transformadores del municipalisme en un àmbit com el sanitari, en el que els Ajuntaments no tenen quasi competències. En eixe sentit és important posar recursos en figures com esta, per tal de prevenir malalties i tindre la màxima sobirania en l’àmbit de la salut, i no tant en aplicar eixos recursos per tractar malalties o afeccions quan ja es manifesten, evitant entrar en el bucle tractament-proves-medicacions on es beneficia la gran indústria mèdica i farmacèutica en detriment de la salut i el benestar de la població.