Resum plenari 28 abril 2016

Resum de la sessió plenària celebrada el passat dijous 28 d'abril de 2016.

El passat dijous 28 d’abril, a les 20:30h, es va celebrar sessió plenària ordinària tractant els següents punts:

  1. Aprovació de l’acta anterior, del 25 de febrer de 2016
    S’aprova per unanimitat corregint dues paraules que feien referència als tracats CETA i TISA a la transcripció de la intervenció del nostre portaveu.

  2. Donar compte de les resolucions d’alcaldia

  3. Adjudicació subhasta parcel·la Borissa, carrer Fossarets 21
    S’aprova l’adjudicació de la parcel·la a l’única oferta que es va presentar a la subhasta per 190551€, quan el preu d’eixida era de 190520€.

    S’aprova amb els vots a favor de Compromís, PSOE i CUP i l’abstenció de PP.

  4. Adhesió a la central de contractació de la Diputació provincial
    Calia aprovar-se en plenari l’adhesió a la central de contractacions de la Dipuatció d’Alacant que podeu veure ací.

    El raonament del nostre vot va ser:
    En línia amb la moció que hem presentat d'urgència i que en parlarem després, no ens sembla malament l'adhesió a la central de contractació de la Diputació provincial, sobretot quan esta adhesió no implica l'acceptació d'altres acords o contractacions, però no vegem que eixos acords de la central de contractació vagen en linia de defensar els interesos de les persones. Per això el nostre grup s'abstindrà respecte este punt”.

    Es va aprovar l’adhesió amb els vots a favor de Compromís, PP i PSOE i l’abstenció de la CUP.

  5. Estatuts de l’Associació Ruta dels Riuraus i elecció de la persona representant i la suplent
    Es porta a plenari la proposta d’estatuts de l’Associació Ruta dels Riuraus que han d’aprovar-se per tots els pobles que en formen part. Es poden consultar a l’acta de la reunió celebrada el passat 6 d’abril.

    S’aproven els estatuts per unanimitat i que el representant siga l’alcalde Sergi Ferrús i la suplent la regidora de turisme, Noèlia Miralles.

  6. Moció de sol·licitud a la Conselleria sobre VAERSA
    Moció presentada pel grup municipal del PP per a que el consorci Reciclatge de Residus de la Marina Alta (RRMA) pague el deute que tenen les poblacions de la Marina Alta amb la concessionària de la planta del Campello (FCC).

    La intervenció del nostre portaveu va ser la següent:
    Entenem que la proposta de pagar el deute amb FCC del romanent del Consorci és una proposta vàlida en el cas que la intenció de la Generalitat siga la mateixa que l'anterior govern, o siga la liquidació de Vaersa. Però per les informacions publicades, sembla que eixa no siga la intenció, i per tant estaríem en un altre escenari.
    En eixe sentit, entenem que el punt 3 de la moció hauria de ser el primer pas, és a dir, saber quines són les intencions de la Generalitat. I depenent d'estes, pot ser ens interessa pagar el deute del romanent, o pot ser ens interessen altres opcions intermèdies sempre i quan siguen el millor pel poble.
    Per tant proposem que es concrete al punt 1 de la moció, que el fet de pagar el romanent es produisca només en cas que la intenció de la Generalitat siga la liquidació de VAERSA. I una volta sapiguem les intencions de la Generalitat ja adoptaríem una postura més concreta
    ”.

    El PP ni tan sols ens va respondre a la proposta de modificar els acords proposats a la moció, així que després de la seua intervenció i les de la resta de grups, insistim:
    Com que no ens ha respost a la proposta li tornem a preguntar: Si Vaersa no es liquida, com anava a fer el PP, i per tant, eixe romanent s'haurà d'invertir en la pròpia planta (repercutint en els municipis), li demanem que es concrete a la moció que el fet de pagar el deute del romanent es produirà només si es vol liquidar Vaersa”.

    La moció no es va aprovar ja que sols va votar a favor el PP. La CUP ens vam abstenir i Compromís i PSOE van votar en contra.

  7. Informes d’Alcaldia
    En primer lloc, l’alcalde va nomenar a totes les víctimes de la violència masclista que han hagut des del passat plenari, és a dir, del 25 de febrer de 2016, com es va acordar a la Comissió d’Igualtat.

    A continuació va detallar les següents informacions entre altres:
    - L’empresa adjudicatària per a fer l’estudi sobre les municipalitzacions ja ha començat a treballar.
    - Reunió programada amb la direcció de les escoles per a informar-los de la contractació d’un/a infermer/a escolar.
    - Diputació ha informat a l’Ajuntament de la intenció de rescindir el contracte amb l’empresa adjudicatària de fer l’obra a l’Espai Cultural per que esta demana més diners dels previstos. Caldrà revisar el projecte i començar la licitació de l’obra.

  8. Mocions, precs i preguntes
    Havien 3 mocions per a debatre si incloure-les dins l’ordre del dia. Una presentada pel grup municipal del PSOE sobre l’acord entre la UE i Turquia per a deportar immigrants, ja siguen sol·licitants d’asil polític o no. Una altra per a la creació d’una comissió per a la realització de l’estudi de la valoració cadastral i l’última, presentada d’urgència per la CUP, per a un subministrament elèctric just i sostenible.

    - Moció acord UE-Turquia:
    Es vota a favor d’incloure-la amb els vots de Compromís, PSOE i CUP i l’abstenció del PP.

    La moció s’aprova per unanimitat.

    - Moció comissió valors cadastrals:
    S’aprova la inclusió a l’ordre del dia amb els vots de Compromís, PSOE i CUP i l’abstenció del PP.

    El nostre portaveu va dir:
    Simplement aclarir que amb esta proposta que vam enviar a la resta de grups municipals i que hem estat negociant fins arribar al consens, preteniem que l'estudi sobre valors cadastrals pel que vam aprovar una partida als pressupostos, seguisca uns paràmetres acceptats per tots i totes i que quan tinguem el resultat, ningú puga posar-­lo en dubte i puguem acabar amb esta polèmica que portem uns anys arrastrant. I a partir d'ahi, ja veuríem quins són els següents passos a seguir de cara a afavorir els interesos de la majoria del poble de Pedreguer”.

    En resposta a la intervenció del PP on atacava a la moció i posava en dubte de la utilitat de la comissió li vam dir:
    Sobre la intervenció sense sentit del PP: El propi informe de l'Ajuntament diu que la mostra no és representativa. Els veïns tindríen veu i no vot, no com vosté ha dit. En un tema com este, amb tanta desconfiança, és important que tots i totes estiguen d'acord, d'ahi la importància de la presència veinal.
    Si els informes tècnics foren sempre adequats, com vosté a presuposat, no estariem ací discutint-ho, perquè l'informe fet per cadastre en el seu moment seria correcte, i no està clar que ho siga. Vosté diu que no té tota la informació sobre les intencions de la moció, però li ho vam enviar fa 2 mesos i ara és la primera volta que diu alguna cosa al respecte
    ”.

    S’aprova amb els vots favorables de Compromís, PSOE i CUP i l’abstenció del PP.

    - Moció subministrament elèctric just i sostenible:
    Intervé el nostre portaveu per raonar la urgència de la moció:
    Fa uns mesos que estàvem treballant des de la CUP una proposta sobre el subministrament elèctric, i el fet de conéixer la setmana passada a les comissions informatives la intenció d'adherir­se a l'acord de Diputació amb Iberdrola, hem hagut d'accelerar els passos i presentar una moció d'urgència per este Plenari”.
    L’adhesió a la central de contractació de Diputació va lligada al fet que este mes de maig finalitza el contracte amb Iberdrola i la possibilitat de signar un contracte amb les condicions que té acordades amb Diputació. Com que eixe contracte no ha de passar per Plenari i es pot signar els pròxims dies, la moció no podia esperar i s’havia de presentar al plenari d’abril.

    Finalment no s’inclou a l’ordre del dia perquè sols van votar a favor de la urgència PSOE i CUP. Compromís i PP es van abstindre. Per tant, al no tenir majoria absoluta no es va arribar a debatir. La proposta de moció la podeu llegir ací.

    En el torn de preguntes, el nostre portaveu li va preguntar a la regidora de Serveis Municipals sobre la negativa a deixar-nos utilitzar la megafonia per als actes de l’1 de maig quan uns mesos abans ja ens havien autoritzat l’acte. La regidora va respondre que era per a tenir respecte cap als demés, ja que en eixe horari es celebraven les primeres comunions a la plaça. Finalment es va acceptar que es puguera utilitzar.
    El portaveu del PP va realitzar una pregunta a l’alcalde sobre si el Govern de la Generalitat Valenciana estava burlant-se del poble de Pedreguer al no incloure una partida per a la construcció del nou centre de salut als pressupostos de la Generalitat. L’alcalde ho va negar.

La sessió va finalitzar amb una pregunta del públic.