Falta de transparència sobre les reunions del Consorci d'Aigües de La Marina Alta

La CUP de Pedreguer denuncia la falta de transparència i ètica del govern municipal, i en concret de l’Alcalde, amagant informació a la resta de grups sobre les reunions del Consorci d'Aigües i no notificant al suplent per assistir quan l'alcalde no ha pogut anar.

El Consorci d’Aigües de la Marina Alta, un òrgan vinculat a la Diputació d’Alacant i que el formen la majoria de municipis de la comarca (entre ells Pedreguer), és on es decideixen les actuacions a realitzar en matèria hídrica a la comarca per a l’abastiment, depuració i reutilització de l’aigua.
El representant titular de l’Ajuntament de Pedreguer al Consorci, durant esta legislatura 2015-2019, és l’Alcalde (i regidor d’Aigua) Sergi Ferrús i el suplent el regidor de la CUP David Prats. En estos òrgans col·legiats, quan el titular no pot assistir a les reunions ho notifica al suplent per a que represente al poble.

A diversos plenaris hem preguntat sobre les reunions del Consorci. Al desembre de 2016 se’ns va respondre que “s’havien reunit un parell de voltes però que no havia informat perquè només s’havia parlat de pressupostos” i, segons l’alcalde, no hi havia res a destacar.
Durant este 2017 hem sol·licitat les actes i documents de les reunions del Consorci, constatant que s’havien celebrat algunes reunions on no se’ns havia informat i, a més, en dues ocasions no va assistir l’Alcalde i no ho va notificar al regidor suplent.
A l’últim plenari d’octubre vam preguntar per quin motiu no se’ns havia notificat la suplència a les reunions del Consorci que no havia assistit l’alcalde, i ho va atribuir a un “error burocràtic”, sense especificar-nos quin ni haver-nos comunicat res (ni tan sols al preguntar-li per estes reunions) després de 10 mesos d’aquells fets.
A més, a la pregunta de si l’alcalde havia assistit a l’única reunió feta al 2017, i de la que encara no teníem acta, ens va respondre que “no ho recordava, que hauria de consultar l’agenda”. Després d’insistir, se’ns ha confirmat que tampoc va assistir i tampoc va avisar al regidor suplent.

Per tant, des de la CUP de Pedreguer volem denunciar la falta de transparència i ètica del govern municipal, i en concret de l’Alcalde, amagant informació a la resta de grups sense informar de les mateixes durant els anys 2016 i 2017; i no avisant (en dues ocasions) al regidor suplent per a que assistira i que el nostre poble quedara sense representació.