L'assemblea oberta de la CUP decideix iniciar un canvi d'estratègia

Comunicat respecte l'assemblea oberta que es va realitzar el passat divendres 30 de juny i on es va decidir iniciar un canvi d'estratègia.

Fruit de l’assemblea oberta realitzada el passat 30 de juny, i davant la incapacitat del Govern Municipal de dur a terme polítiques transformadores que suposen millores per a les veïnes i veïns del poble a curt, mitjà i llarg termini, la CUP de Pedreguer iniciarem un canvi estratègic que acabarem de concretar els pròxims mesos de cara a la segona meitat de legislatura.

Fins ara, a banda de la tasca pròpia d’oposició, hem mantingut un paper on no només hem fet nombroses propostes, sinó que hem col·laborat en tot allò possible de cara a l’èxit en el seu desenvolupament. Però en quasi totes ens hem trobat amb una poca o nul·la voluntat del Govern Municipal de Compromís de dur-les a terme.

De moment les úniques propostes aprovades i executades que podem qualificar de satisfactòries, són la infermera escolar i l’estudi dels valors cadastrals (esta última amb mesos de retràs).

Per contra:

  • El Consell Social Municipal, després de més d’1 any de retràs, es va convocar per primera volta, i a pesar de les bones espectatives inicials per part de les pròpies associacions que hi participàven, la pèsima gestió del Govern Municipal al respecte ha donat lloc a una nul·la operativitat de l’òrgan.
  • Al maig de 2016 el Govern Municipal ens va denegar la proposta de no renovar amb Iberdrola fent el canvi a cooperatives de consum d’energia verda, promovent-les al municipi i auditant la despesa elèctrica de l’Ajuntament. I tot i que enguany l’Ajuntament s’ha fet soci de Som Energia, tots els contractes s’han tornat a renovar amb Iberdrola.
  • La proposta per impulsar el sector agrícola a Pedreguer encara no ha començat, a pesar d’estar pressupostada per enguany, i en cas d’executar-se probablement no arriben els resultats a temps per ser plasmats al pressupost de 2018.
  • Les municipalitzacions, a pesar d’haver realitzat un estudi per la seua viabilitat, i a pesar que hem aportat al Govern Municipal nombrosa documentació que demostra que són possibles, continuen sense executar-se, renovant constantment els contractes de les empreses adjudicatàries. Mentre l’empresa de neteja d’edificis incompleix sistemàticament el contracte i les treballadores mantenen deplorables condicions laborals, i mentre l’Ajuntament rep denúncies d’empreses de subministrament d’aigua potable o pressions per pagar despeses extra.
  • També ens va denegar la proposta de tindre una tècnica d’igualtat amb major dedicació i fer que el Pla d’Igualtat municipal es gestionara des del propi municipi i no des d’institucions externes per tal d’adaptar-lo a les nostres necessitats i reduir despeses prescindibles.

Amb tot això, considerem que no podem continuar obrint nous fronts fent propostes que el Govern Municipal té molt poca voluntat i capacitat de dur a terme, dedicant-se exclusivament a gestionar a nivell comunicatiu el treball que fan tècnics i treballadors municipals. Este fet, que ja l’assemblea oberta de la CUP ha analitzat, es veu confirmat pel propi Govern Municipal en un comunicat publicat esta mateixa setmana, on diu “l’equip de govern ha de prioritzar la mesures que considera més importants i li són pròpies abans que no les secundàries i d’altres grups” i “especialment” per no haver donat suport al Pressupost, ja que ens vam abstenir. Això, a banda que no se’ns va dir en el moment de fer les propostes, entenem que és una mostra de la pitjor política partidista que no mira pels interessos del poble, que la importància de les propostes és de “qui les fa” i no “per a qui”, i que a més condiciona la seua execució a una negociació per votar en favor d’altres qüestions. I cal fer-li front fermament a això.

Per tant, continuar fent propostes i treballar pel seu desenvolupament amb este Govern Municipal ens està fent perdre forces inútilment. Forces que hem d’incrementar amb el treball al carrer i enfortint el paper d’oposició que ja estem tenint. Estos canvis estratègics els anirem acabant de concretar els pròxims mesos i farem públiques les conclusions finals.