Manifest concentració per la Llibertat dels Pobles, per la Democràcia i pels Drets Civils i Polítics

Manifest que es va llegir a la concentració del 20/09/2017 per la Llibertat dels Pobles, per la Democràcia i pels Drets Civils i Polítics.

Qui no es mou, no sent les cadenes” deia Rosa Luxemburg

I és que els fets que hem contemplat hui i els últims dies al nostre país, i també a ciutats com Madrid o Gasteiz, no suposen cap involució democràtica. Formen part del mateix estat antidemocràtic sorgit del feixisme que hem tingut des de l’autodenominada transició: el règim del 78. Que no fa més que treure’s la careta per tal de dir-nos que a l’estat espanyol no tots els projectes polítics es poden realitzar, encara que siga de forma pacífica i democràtica.

L’estat espanyol i les seues estructures, amb el PP al capdavant, però també amb el suport de Ciudadanos i altres còmplices, volen impedir per la força i amb violència que els i les ciutadanes del Principat de Catalunya puguen votar en referèndum el pròxim 1 d’Octubre. Rodejant i entrant amb la Policia i Guàrdia Civil a impremptes, mitjans de comunicació i seus de partits polítics democràtics, per a emportar-se perillosos cartells i paperetes. Impedint als Països Catalans i altres llocs de l’estat espanyol com Madrid o Gasteiz actes polítics i debats públics. Vulnerant així la llibertat de premsa, el dret a reunió i d’opinió. Volen imputar a més de 700 alcaldes i càrrecs electes, han suspés de facto la Generalitat de Catalunya i han detés càrrecs polítics escollits democràticament pel simple fet de voler votar.

Tot això, amb la falsa excusa de la llei. Però saltant-se eixa mateixa llei al fer moltes d’estes accions sense les seues ordres judicials i sense passar pels seus parlaments.

De quina llei parla el Govern Espanyol i els que els recolzen?
La Constitució Espanyola? Que la majoria de ciutadanes que a dia de hui vivim als Països Catalans no vam votar?
La que imposa un cap d’estat com el rei que ningú ha votat i que és el màxim responsable de l’exèrcit espanyol i “unidad de España”?
La que modifiquen PP i PSOE amb nocturnitat i traïdoria per salvar els bancs, sense que ho vote ningú?
O ens parla de lleis el partit més corrupte d’Europa que es dedica a destruir les proves de la seua corrupció amb total impunitat?

Estem davant d’un problema polític, no un problema legal. Però encara així, si fora una qüestió de legalitat, el dret internacional ampara el dret a l’autodeterminació dels pobles, així com els drets civils i polítics que l’Estat Espanyol està vulnerant.

Esta mateixa setmana, volem recordar també que el PP de Torrevella vol impedir un concert de Pep Gimeno “El Botifarra” per ser, segons ells, un acte catalanista a pocs dies del referèndum. Volen impedir també un concert de Cesk Freixas a Pinós per ser membre de la CUP.

No són demòcrates! Ens volen impedir el dret a decidir i a existir com a poble!

I és que els drets més fonamentals que tenim hui en dia, no s’han aconseguit esperant que el poder canvie, sinó amb l’acció de masses, la mobilització popular i en molts casos la desobediència civil. Rosa Parks va desobeir no cedint el seient a un home blanc als EEUU racistes. Com també utilitzaren la desobediència civil contra el racisme Desmond Tutu i Martin Luther King. Com milers de sufragistes que van passar per presons angleses en defensa del dret a vot de les dones. Com moltes nacions que han exercit el dret a l’autodeterminació sense esperar que els estats colonials els donaren cap permís. De la mateixa manera, els Països Catalans no hem de demanar permís per existir!

Votar no és cap delicte!

Acabem amb el règim del 78!

Construïm la democràcia popular des de baix i des de la solidaritat entre pobles!