Resum plenari 28 novembre 2019

Resum de la sessió plenària ordinària celebrada el passat 28 de novembre de 2019.

El passat dijous 28 de novembre es va celebrar sessió plenària ordinària, amb l’absència del portaveu de Compromís i amb el següent ordre del dia:

  1. Aprovació de l’acta anterior, del 31/10/2019

    L’acta es va aprovar per unanimitat.
     
  2. Donar compte de les Resolucions d’Alcaldia

    Es va donar compte de les resolucions d’Alcaldia, de la 359 a la 395.
     
  3. Reglament de l’aigua

    L’equip de govern porta a plenari un nou reglament de l’aigua, on argumenten que s’augmenten els plaços de reparacions de fugues i de suspensió i la creació d’una tarifa especial de fugues.

    La nostra intervenció va ser la següent:
    Des del grup municipal de la CUP volem mostrar el nostre desacord amb la manera en que s’ha gestionat este tema, on primer es va intentar portar directament a votació al darrer plenari sense passar per la Comissió de seguiment de l’aigua potable. Se’ns va dir en eixe primer moment, que els únics canvis eren per actualitzar el document que estava encara en pessetes i s’havia de passar a euros per una banda, ajustar les condicions de la tarifa de fugues i algun altre tema menor. 

    Quan se’ns han fet arribar els documents -el vell i el nou- hem comprovat que són redactats diferents i quan se’ns va explicar a la comissió de seguiment de l’aigua va quedar palès que qui havia redactat el document era l’empresa i no la regidoria.  Entenem que no pot respondre, per tant, a les necessitats del poble, dels usuaris, ja que no s’han seguit criteris de la regidoria, sinó als interessos de TECVASA, de l’empresa concessionària. Això es comprova fàcilment acudint a l’articulat del reglament on en vàries ocasions la redacció està en condicional -per exemple respecte a la possibilitat que l’empresa demane una fiança- “l’empresa podria demanar una fiança” però no s’especifica en quins casos o en quines situacions.

    Des de la CUP hem defensat des del primer dia que vam entrar a l’Ajuntament que la solució per a tindre un control efectiu dels serveis municipals és la municipalització, i això és encara més urgent quan parlem d’un recurs bàsic com és l’aigua potable. Tanmateix entenem que eixa no és una prioritat per al govern municipal,  la qual cosa no hauria de ser excusa per a fer les coses amb la pressa en que s’han fet. Pensem que s’hauria d’haver obert un procés participatiu en el que s’estudiaren les necessitats del servei i la relació que ha d’haver entre els usuaris i la concessionària de manera col·lectiva, i no presentar, com es fa hui, un document redactat per l’empresa i aprovar-lo de manera acrítica com suposem que es farà amb la majoria absoluta del govern.


    El nou reglament de l’aigua es va aprovar amb els vots a favor de Compromís i PSOE, l’abstenció del PP i els vots en contra de la CUP.
     
  4. Sol·licitud a la Conselleria d’ajust anualitat pla edificant obres col·legi Alfàs

    Des de l’equip de govern es presenta a plenari la proposta de sol·licitud d’ampliació del termini del Pla Edificant per al col·legi Alfàs, ja que les obres s’han allargat més del previst, fins al febrer del 2020 que es creu que s’acabaran les obres, i des de l’Ajuntament deu sol·lictar-se a la Conselleria el reajustament del desglossament de les anualitats.

    La proposta de sol·licitud es va aprovar amb els vots de Compromís, PP i la CUP i l’abstenció del PSOE.
     
  5. Modificació ordenança reguladora de la taxa de publicacions

    Es proposa actualitzar l’ordenança reguladora de la taxa de publicacions amb un CD de Vicent Morell que té l’Ajuntament i que no consta a l¡ordenança.

    La modificació de l’ordenança es va aprovar per unanimitat.
     
  6. Informes d’alcaldia

    En primer lloc es va informar de la renúncia del regidor Blai Server per raons personals i laborals.

    Seguidament, i com és habitual i comanda de la Comissió d’Igualtat, s’anomenen a totes les dones assassinades a l’Estat Espanyol des del darrer plenari.

    Després, se’ns informa que s’ha rebut notificació de l’empresa Aumar que a partir de l’1 de gener finalitza la seua concessió, passant l’autopista a ser gestionada pel ministeri espanyol de foment. Amb el que això implica a efectes de recaptació municipal, que es deixaran de recaptar 147.000 euros d’IBI, segons alcaldia.
  7. Mocions, precs i preguntes

    El nostre grup municipal va realitzar les següents preguntes:
    • Sobre la revisió cadastral, ens poden dir en quin estat es troba?

      El regidor d’urbanisme ens va respondre que no ho sabia i ho havia de consultar.

    • Sobre les mesures de fiscalitat justa, s’ha estudiat alguna proposta més de les que es va aprovar al plenari que s’estudiaria?

      L’alcalde va respondre que no.